2013. július 19., péntek

2. oldal

,,Jaj, már alig vártam, hogy hazaérjek hozzád. Képzeld el ma az egyik bolond osztálytársam ellopott téged és kidobott az ablakon. Utánad siettem, de mire oda értem már sehol se voltál és akkor megpillantottam azt a srácot. Hátulról totál úgy nézett ki, mint Jared, ugyan az a testtartás, a felzselézett haj és még a szeme színe is stimmelt. Csak bár ne nyitotta volna ki a száját. Bellről tisztára más volt. Kifejezetten gonosz… talán olyan, mint Leona. Szépen megkértem, hogy adjon vissza, de erre ő odasétált a kukához, beledobott és azt mondta ,,Ha kell, akkor vedd ki’’ és még az óráról is elkéstem.  Oly annyira szeretlek, hogy el se tudom mondani, de nem is szaporítom tovább a sorok számát gyenge kis ömlengésemmel, mert a végén még nem tudom folytatni tovább a történetem, viszont akkor végleg összeomlanék. ”

1. fejezet

Egyről a nullára avagy hogyan veszítsd el a védenced

(Jared)
Tél van, ebben a világban ez nagyon ritka jelenség és semmi jót nem tartogat egyik lény számára sem. Így nehezebben tudunk láthatatlanok maradni, hisz a frissen hullt hóba a legparányibb bogár lábnyoma is jól kivehető. Arról nem is beszélve, hogy milyen hideg van ilyenkor egy félig ember számára. Bár ha minden lényt sorra vennék, ami felmerül, a családfámba akkor lehet, hogy magam se tudnám már, hogy mi vagyok. Mire vagyok képes? Jó kérdés, még számomra is sok a kiaknázatlan terület. Egyet viszont elég hamar megtapasztaltam, hogy a gyors gyógyulás tehetsége engem messze elkerült. Ilyenkor rendszerint édesanyámat szidom, hogy volt olyan gyenge és ágyba vitette magát egy emberrel. Erre a gondolatra mindig felfordul a gyomrom. Egy egyszerű szolga fia vagyok, kész agybaj, és ami még rosszabb az az, hogy rá hasonlítok. Barna szem és barna haj, bár eléggé bejön a csajoknak, csak épp annak, nem akit meg akarok hódítani. Gondolataimból hirtelen vállamra nehezedő súly zökkentett ki. Jó madaram tért vissza a felderítőútjából és még élelmet is hozott nekem. Ez jó, mert így legalább nem kell elhagynom a város határát. A hárpia végigsétált a karomon és kézfejemen pihent meg. Megkocogtatta a csuklómon lévő kis kör alakú jelet, melybe szimbólumok sokaságát sűrítették és a madár tetoválássá változott. Lustán, bőrömön keresztül feltipegett vállamra és ott megkövült, aminek nagyon örültem, mert annyira csikizett a körme miközben bolyongott. A hárpián kívül még rengeteg tetoválás ékesítette testemet és képes voltam az összeset életre kelteni.  Megfordultam és beléptem a hatalmas tölgyfaajtón keresztül otthonomba. Egy kis házban élek, jelenleg egyedül. Eléggé otthonos hely, néha komorabb napjaimban még azt is el tudtam képzelni, hogy a nappaliban elhelyezkedő kályha előtt ülök feleségemmel és félve vigyázzuk gyermekeink minden mozdulatát, de tudtam, hogy nekem ez sosem adattatik meg. Leültem és elkezdtem szürcsölni egy erős feketekávét, amire igazság szerint semmi szükségem nem lett volna és még csak nem is szeretem. Léptek egyre erősbödő hangjára leszek figyelmes, majd határozott kopogás jön, az ajtó felöl. Felállok a székről és kinyitom az ajtót. Egy egyenruhás őr áll velem szemben, mikor meglátott vigyázzba vágta magát és szalutált. Én is viszonoztam mozdulatait, felvette a pihenj testtartást és átnyújtott egy levelet. Már a borítékból is rájöttem, hogy ez egy besorozó lesz.
A borítékon megjelölt Huliett Jared,
Én Huliett Kilian parancsnok kérem most az Ön segítségét a rabszolgafelkelés leverésében. Bizonyára Önnek is feltűnt, hogy ismét belefutottunk egy télbe és, mint mindig most is lázadás tört ki a poor nép részéről. Kérjük még a mai nap folyamán jelenjen meg a lentiekben megjelölt helyen.
u.i.: Öcsi hozhatnál valami jó csajt is, mert nagy az unalom.
Köszönettel: Huliett Kilian
Az utóiratot olvasva elmosolyodtam, mire a katona felvonta kérdőn egyik szemöldökét. Háta mögött deres lova egy nagyot sóhajtott. Lehelete, mint füst száll tova a szél hátán.
-Összeszedek pár dolgot és indulhatunk- mondtam az embernek
-Uram! Nem kell semmit se hoznia. A katonaság mindennel ellátja, majd Önt. Lovat is akartak küldeni, de a parancsnok Úr azt mondta, hogy Ön rendelkezik ilyen jószággal.
-Értem-válaszoltam- Egy pillanat és jövök- becsuktam az ajtót, hátramentem a kertbe, körbefogtam a csuklóm, a kis jel felizzott és nem sokkal később ott állt előttem felszerelve szürke lovam. A lámpása teljesen egybeolvad a hóval.  Felugrotta a hátára és egy kis kerülővel kiértem a városi útra ahol már várt a katona. Mikor meglátott ő is nyeregbe pattant. A Nap lassan körbejárta az eget és utolsó sugarait szórta a tájra mikor megláttuk a tábor körvonalait. Egy örülten száguldó lovas jött velünk szemben. Mikor kissé közelebb értem először a pej lovat, majd bátyámat ismertem fel civilbe.
-Csak nem visszavonult fújtál?- kiabáltam előre ő pedig lelassított és ügetésbe érkezett mellém. Lepacsiztunk ő pedig előre küldte katonáját.
-A csajokat hol hagytad?- nézegette a lovat elöl hátul.
-Ne már nem ül mögöttem senki?- fordultam gyors mozdulattal hátra- A fenébe leesett. –erre mindketten elnevettük magunkat.
-Te akkor menjünk, már visszafele keressük meg- vetette fel az ötletet Kilian. Szinte hihetetlen, hogy külön-külön mindketten nagyon komoly emberek vagyunk, viszont ha egyszer összetalálkozunk, rosszabbak vagyunk egy 5 évesnél. Szép lassan beértünk a katonavárosba és a jókedvet felváltotta a feszültség.
-És mi lesz az én feladatom?- váltottam témát és tekintetem előre szegeztem.
-Magaddal viszel a felbujtónkat otthoni rabszolgádnak.
-Most komolyan ezért hívtál ide?- háborodtam fel.- Nem megmondtam, hogy nekem nem kell rabszolga? Mond, hogy ez csak egy h*lye poén és unatkoztál !
-Figyelj ide –megállította a lovát és az enyémnek i elkapta a szárát- Ez nagyon fontos lenne számomra érted?-nézett mélyen a szemembe.
-Neeem, nem lehetsz ennyire elme tébolyult! Nem követheted el ugyan azt a hibát, mint anyánk! –szinte üvöltöttem.
-Nem tudom, miről beszélsz-mondta higgadtan nagy levegővétel közepette.
-Kilian látom a tekinteteden.
-Nem vagyok szerelmes egy emberbe- ébredt fel benne a védekező reakció-
-Én ezt egy szóval se mondtam, de ezek után már meg sem lepődöm, hogy ha egy lány lesz a szolga.- ahogy sejtettem a szolga egy nő nemű egyed volt.
-Jared bemutatom neked Leona-t –Leona keze és lába hozzá volt láncolva a falhoz, de még is kislányosan mosolygott és rebegtette szempilláját.
-Úr Isten Kilian ez egy boszorkány- dörzsöltem meg két kezemmel az arcomat- Néz már rá a klső egy kígyót takar magába.
-Öcsi téged kiheréltek? Nézz már rá ! Tiszta paranoid vagy.
-Ide figyelj, te nekem most itt ne öcsizz!- emeltem fel a hangom és megragadva gallérját a falhoz nyomtam- Éppen arról regéltél idefele jövet, hogy ő a lázad. Most meg majd elolvadsz a látványától. Könyörgöm, ne a farkaddal gondolkozz.- hirtelen katonák ragadtak meg a vállamnál fogva és a földre kényszerítettek, de Kilian fejével biccentett és már ott se voltak. Felálltam, leporoltam a ruhámat és néma farkasszemet néztem bátyámmal.
-Vagy magaddal viszed, vagy mehetsz a Számkivetettek szigetére- hangja hidegebb volt, mint a kint tombol vihar.
-Neked tényleg elment az eszed- mondtam hitetlenkedve és idegesen belevágtam a házat tart gerendába. Ennyit a bátyámmal való jó kapcsolatomról…

Másnap kora reggel útnak indultam egy nyűggel az oldalamon. Leona-t két katona ültette fel a lovára, mert még mindig meg volt kötözve.  Bátyám elkísért minket egészen a határig és onnantól kezdve kettesbe maradtam a Szörnyeteggel.
-Fázok- jegyezte meg csilingelő hangján- nem lehetne, hogy átülök ön mögé?
-Nem- ekkor egy furcsa dologra lettem figyelmes. Az utat kidöntött fák torlaszolták el amik tegnap még nem voltak ott.  gyorsan csuklómra kaptam és tekintetem az égre szegeztem. Nem sokkal később, minden külsőség nélkül megjelent ott a hárpiám s mikor kiszúrta az ellenséget hangos jajveszékelésbe kezdett. Nekem se kellett több. Tekintetem ismét egy pontra szegeztem és megjelent ott a fekete párducom. Kecses, halk léptekkel iramodott meg az idegen szag fele. Eközben vágtára fogtam mind a két lovat és az akadály fele vezettem őket, csak elfelejtettem, hogy utastársam nem tud kapaszkodni és hangos puffanással a földre esett. Ekkor a fák közül előtűnt egy árny, magas sarkú csizmája alatt megroppant az éjszaka folyamán hullott friss hó. Fehér bőrén fekete, neon zöld csíkos kígyó pihent. Ajkai vastagon ki voltak húzva fekete rúzzsal, bal szeme barna, jobb szeme kék volt. Ha nem ebbe a világba nőttem volna fel akkor tuti, hogy most összepisálnám magam. Jobb kezébe maga után vonszolt valamit, és az a valami az én kedves fekete párducom volt. Megállt tőlünk 5 méterre és lábam elé dobta a holtestet.
-Még pont ki lehet tömni csak két kicsi lyuk, van a nyakán. Szisz mindig tiszta munkát végez- hangja tele volt büszkeséggel és önteltséggel. Előhívtam egy farkas falkát, amitől levert a víz és elkezdtem szédülni. A fránya emberi énem mindig kiszúr velem. A farkasok sorra ugrottak neki a lánynak, de a legtöbb holtan csuklott össze. Kihasználva ezt a kevés kis időt felkaptam Leona-t, felültettem lovamra, megfogtam mind a két kantárt és elnyargaltunk. Mikor már azt hittem, hogy biztonságba vagyunk hirtelen megjelent az út közepén ismét a vörös hajú csaj.
-Azt hitted, hogy lerázol pár kiskutyával mi? –  egyszer csak eltűnt és megjelent a lovam orra előtt.
-Távozz!- sziszegtem.

-Rendben- dorombolta és mint egy macska szép kecsesen a lovam oldalához sétált. – Te kérted- mondta hangjával tele pajkossággal és eltűnt, de nem egyedül, hanem Leona-val. 

5 megjegyzés:

  1. Szia.
    Hát elég érdekes világot társz fel előttünk! de ami még meglepőbb felkeltetted az érdeklődésem, ami nagyon ritka!
    remélem továbbra is megmarad ez az érdeklődés a sztorid iránt.
    Azt sajnálom, hogy nem raktál képeket a blogodba a drága szereplőidről, én a helyedben nyitnék nekik egy külön oldalt ;) mert így kicsit kusza legalábbis számomra :)
    siess a következővel várom már!
    ui. : meg van az első feliratkozod, szerintem nem is az utolsó!!

    xoxo

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia örülök, hogy felkeltette az érfeklődésed a rengetek hiba mellett is ami a gépelésbe van. Ennek oka a rossz billentyűzet amit hamarosan lecserélek. A szereplőkről meg majd még meglátom, hogy rakok-e fel képeket .Remélem a továbbiakban sem okoz majd csalódást a történet :D

      Törlés
  2. Szia nézz be az blogomba mert díjam van ott neked!:))
    http://justinlovejeni.blogspot.co.uk/

    VálaszTörlés
  3. Szia! Van egy meglepi a blogomon neked! ;) http://elijahkatherine.blogspot.com/

    VálaszTörlés